Oostenrijk zoals Oostenrijk bedoeld is, met alles wat je van een bergvakantie kunt verlangen, zowel in de zomer als in de winter.

In de streek met de meeste zonuren van Oostenrijk en nog ongeroerd door massatoerisme, ligt de villa Alpentulp op een plekje met wellicht het mooiste uitzicht in stadje Ramingstein in de Salzburger Lungau. Samen met de Kärntner Nockberge is Lungau in juli 2012 opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst; het mag zich sindsdien een biosfeerreservaat noemen.

Direct aan de rivier, gelegen op de zonzijde van het dal, heb je zowel vanuit huis, vanuit de tuin als vanaf de bosveranda een onbelemmerd zicht op het altijd stromende water, het stadje en de bergen met slot Finstergr√ľn. Bossen alom; privacy gegarandeerd.

De villa is gedurende de laatste jaren aangepast aan de moderne tijd terwijl is geprobeerd het historische karakter te behouden. De inrichting is gericht op woonplezier, en niet zozeer als een accomodatie voor  toeristen. Bij binnenkomst krijgt u waarschijnlijk meteen een feel-good gevoel. Het bestaat uit 2 units waarin ieder tot 8 personen plaats hebben. Ze zijn apart te huur, maar ook gecombineerd via verbindingsdeuren binnen het gebouw: ideaal voor grotere groepen.