Winter

Mooi weer, sneeuwzeker, geprepareerde pistes, (bijna) geen wachtijden en bijzondere pistengastvrijheid vatten het downhill ski-plezier in Lungau samen.

7 grote ski-gebieden op hoogtes tussen 1000 en 2300 meter zijn bereikbaar binnen 15-30 autominuten, hiervan zijn de meeste onderling verbonden met een gratis ski-bus. De pistes van  Obertauern, Katschberg, Aineck, Grosseck-Speiereck, Fanningberg, Schönfeld – Thomatal en Kreischberg hebben alle een eigen karakter en geven sporters van alle ervaringsniveaus hun eigen plezier.

Door de sneeuwzekerheid is er ook voor andere wintersporten alle ruimte. Op vele plekken in de dalen zijn laglaufpistes aangelegd; op de vrijwel boomloze en grotendeels lawinezekere routes  in de Nockberge zijn off-piste sneeuwschoenwandelingen en ski-touren erg geliefd.

Naast de deur in Ramingstein bevindt zich een ijshockey schaatsring (gratis) en wordt er op de Hans-Lechner skischans aan ski-springen gedaan. Voor de autofanaten: dichtbij het huis kun je leren te rijden op ijs en natuurlijk driften.